sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Alku ja juuri

Antero Rykösen kokoama sukukirja.
  Ajatus vanhojen kuvien laittamisesta nettiin esille on ollut mielessäni jo muutaman vuoden. Sain isältäni perinnöksi pahvilaatikollisen vanhoja sukuvalokuvia. Lisäksi suurennoksia on ollut seinillä tauluina.

  Vanhimmat valokuvat ovat sadan vuoden takaa kaupunkireissulla otettuja valokuvaamokuvia. Seassa oli lehtileikkeitä, perheraamatun välissä olevia kuolinilmoituksia ja kirjeitä.

Viimeiset mohikaanit 2013 kesällä
hoivakoti Majakassa.
  Olen digitoinut laatikosta löytyneitä kuvia ja tallettanut niitä ulkoiselle kovalevylle. Tässä vain osa - ja blogi heitti kaikki lopusta alkuun.

  Sukututkimuksen tekeminen oli kohdallani helppoa. Löysin netistä Rytkösten sukuseura n sivut ja otin keskustelupalstalla yhteyttä. Sukukirjassa on tutkittu Rytkösiä 1500-luvulle asti. Kuopion kirjastosta sain kaukolainaksi Antero Rytkösen koostaman sukukirjan. Oli huikeaa lukea isovanhemmista ja kauempaa historiasta esivanhemmista. Tämän kun olisi isä kerinnyt näkemään!

Sukuhaaramme on Ulmalan Aukusti Rytkösen ja Anna Karjalaisen. Ukkini oli Erkki Vilho ja isäni Urho. Minä olen Urhon tytär Terhi ja tähän päättyy meidän polvi.







1 kommentti: